Dinle
Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi, Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı şerbetinin sütlü olmasından dolayı hem çok daha lezzetli hem de daha hafif olmasıyla en çok tercih edilen tatlılar arasında ilk sıralardadır.

Bizde bu lezzetin birlikte tadına bakalım. Hadi kolları sıvayıp başlayalım.

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı mavi haşhaş 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un

Şerbeti için Gerekli Olan Malzemeler

2 Su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı süt

Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler

1 Paket kremşanti 1 Su bardağı süt

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Sütlü Mavi Haşhaşlı Revani Tatlısını yapmak için öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tencereyi ocağa alıp 2,5 su bardağı süte 2 su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Kaynamaya başlamadan önce altını kapatabiliriz. Derin bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip mikser ile 4 dakika kadar çırpıyoruz. Mikser kullanmanın amacı iyice köpürmesini sağlamak. Elde çırpıcı ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından irmik ve haşhaşı koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz. Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrardan güzelce çırpıyoruz. Kenardaki borcamı yağlayıp hazırladığımız tatlı karışımını buraya kenarlarını eşit miktarda yayarak döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra bir iki dakika ilk sıcaklığın gitmesini bekliyoruz. Daha sonra kürdan ile kekin üzerinden birkaç delik açıp, kenardaki şerbetimizi kekimizin üzerine güzelce döküyoruz. (Kek sıcak olduğu için şerbeti soğuk olacak) Ve şerbeti çekmesini bekliyoruz. Üzeri içinde kremşanti ve soğuk sütü mikserle güzelce çırpıyoruz. Soğuyan tatlının üzerine kaşığın ters tarafı veya bir spatula ile eşit bir şekilde yayıyoruz. Buzdolabında en az 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Soğuyan tatlımızı dilimleyip üzerine fındık, ceviz, fıstık, pasta süsü gibi malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!