Dinle
Tavuk Tarifleri, İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi, İç Pilavlı Tavuk Dolması nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi

İç pilavlı tavuk dolması tarifi mutfağınızda hazırlayacağınız en özel tariflerden biri olacak. Hem oldukça pratik hem de basit malzeme listesi ile hazırlayacağınız iç pilavlı tavuk dolması tarifini sizler de çok seveceksiniz.

Eğer özel bir akşam yemeği menüsü hazırlamak için gösterişli ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız sizler de seçiminizi iç pilavlı tavuk dolma tarifinden yana kullanabilirsiniz. İç pilavlı tavuk dolması tarifini tüm detayları ile öğrenerek hemen deneyebilirsiniz.

İç Pilavlı Tavuk Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

●1 adet tüm tavuk (yaklaşık olarak 2 kg)

Tavuğun Sosu İçin:

●1 tatlı kaşığı yoğurt

●2 yemek kaşığı sıvı yağ

●Yarım tatlı kaşığı domates salçası

İç Pilav İçin:

●2 su bardağı pirinç

●İki yemek kaşığı tereyağı

●2 yemek kaşığı sıvı yağ

●Yarım çay bardağı dolmalık fıstık

●1 çay kaşığı tarçın

●Yarım çay bardağı kuş üzümü

●1 çay kaşığı karabiber

Pilav Üzeri Garnitür Olarak:

●2 adet patates

●2 adet havuç

●4 – 5 adet arpacık soğanı

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Hazırlanır?

İç pilavlı tavuk dolma tarifini hazırlamak için ilk olarak iç pilavı yapmaya başlayabilirsiniz.

İç pilav için kullanacağınız pilavlık pirinçleri bir kabın içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde ılık su ilave ederek en az yarım saat bekleterek, pirinci pişirme aşamasına getirebilirsiniz.

●Pilavı pişirmeye başlamadan önce tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyarak kızdırın. Daha sonra üzerine pirinçleri ilave ederek birkaç dakika kavurun.

● Üzerine dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini de ilave ederek bir iki dakika kadar daha kavurmaya devam edin.

●Pilavın üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ve yeteri kadar tuzu da ekleyerek pişmeye bırakabilirsiniz.

●Pilavı suyunu çekene kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Pilav tavuk ile birlikte tekrar pişeceği için biraz diri kalması gerekmektedir.

●Tavuğu yıkadıktan sonra pilavı iç kısmına doldurun ve tavuğun ayak bölümünü bağlayarak kapatın. Üzerine sosunu hazırlayıp sürün. Yağladığınız fırın kabına koyarak yaklaşık olarak 60 dakika kadar 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.

●Fırından tavuğu çıkartmadan 15 dakika önce garnitürleri de koyarak pişirebilirsiniz. Dilimlenmiş sebzeler ve iç pilav ile birlikte tavuğu da dilimleyerek servis edebilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir.

Afiyet olsun.


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!