okunma
Piliç Kievski Tarifi

Piliç Kievski
Bir tavuk klasiği olan Piliç Kievski tarifini artık evlerinizde yapmak çok kolay. Üstelik yanında haşladığınız sebzeler ile muhteşem bir sunum hazırlayarak misafirleriniz için eşsiz bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Damaklarda iz bırakacak eşsiz bir lezzet olan Piliç Kievski tarifi sadece lezzeti ile değil oldukça pratik bir yemek olması ile de mutfakların baş köşesinde yer alacak bir tarif. Sizler de zamanım az ancak misafirlerim için hem değişik hem de lezzetli pratik bir yemek arıyorum diyorsanız Piliç Kievski tarifini kesinlikle denemelisiniz. Üstelik dışı çıtır içi ise sulu tavuktan olan Piliç Kievski tarifini çocuklarınız da çok sevecek. Her zaman yemeklerde görselliği ön planda tutanlar için kesinlikle denenmesi gereken bir tarif olan Piliç Kievski tarifinin tüm detaylarını sizler için hazırladık.
Piliç Kievski tarifi için gerekli olan malzemeler
-2 adet tavuk göğsü
-3 yemek kaşığı tereyağı
-yarım demet maydanoz
-2 dal taze tarhun
-2 diş sarımsak iri olacak
-1 tatlı kaşığı tuz
-yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
-1 adet yumurta
-3 yemek kaşığı un
-yarım su bardağı ekmek kırıntısı ince çekilmiş olacak
-yarım su bardağı kızartma yağı
Piliç Kievski tarifi evde nasıl yapılır?
Piliç Kievski tarifini yapmak için ilk olarak tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın. Daha sonra sarımsakları da ezerek bir kabın içerisinde tereyağı ile karıştırın. Ardından otları da ince ince doğrayarak harmanlayın. Tuzunu da ekleyip karıştırabilirsiniz. Daha sonra tavuk göğüslerini bir bıçak yardımı ile açarak içerisine harç koyacak şekilde cep şeklini verin. Ardından hazırlamış olduğunuz karışımdan içerisine doldurun. Daha sonra içini harç ile doldurduğunuz tavuk göğüslerinin ağzını kapatmak için kürdan kullanabilirsiniz. Geniş bir tavada kızartmak için sıvı yağı içerisine koyarak altını açın. Tavukları ise önce una daha sonra bir kabın içerisinde çırpmış olduğunuz yumurtaya daha sonra oldukça ince çekilmiş ekmek kırıntısına batırın. Kızartmak için hepsine aynı işlemleri uygulayın ve ardından kızgın sıvı yağ içerisinde her iki tarafı da iyice kızarana kadar kızartın. Sıcak servis etmelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum