okunma
Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi

Kıymalı garnitürlü milföy böreği vazgeçemeyeceğiniz tariflerden biri olacak. Hem oldukça pratik hem de görünümü iştah kabartan bir börek tarifi için sizleri buraya alalım.
Evdeki malzemeleriniz ile dışı çıtır çıtır milföy hamuru içi bol kıymalı harç ile enfes lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı garnitürlü milföy böreği tarifi ile misafirlerinizin bu tarifi kıskanacağına eminiz. Üzerine servis ederken dilerseniz çırpılmış yoğurt tercih edebilirsiniz. Yemek kıvamında bir börek hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Kıymalı garnitürlü milföy böreği tarifi için sizleri şöyle alalım.
Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:
-6 adet milföy hamuru
İç harcı için:
-5 yemek kaşığı sıvı yağ
-300 gram kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-3 adet yeşil biber
-1 kavanoz garnitür
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için:
-1 adet yumurtanın sarısı
Kıymalı Milföy Böreği Tarifi Nasıl Hazırlanır?
–Kıymalı milföy böreği tarifini hazırlamak için ilk olarak böreğin iç harcını hazırlamak için tavanın altını açın.
-İçerisine sıvı yağı koyarak kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun.
-Üzerine doğradığınız soğanı, kırmızı ve yeşil biberi de ekleyerek kavurmaya devam edin.
-Daha sonra garnitürü de karışımın içine ekleyin. Üzerine de baharatları da ekleyerek karıştırarak 10 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
-Fırın kabınızın altına yağlı kâğıdı serin. Daha sonra kalıbın iki kenarlarına da milföyleri kalıptan taşacak şekilde yerleştirin.
-Bütün tabana yaydıktan sonra milföylerin birleşim yerlerini eliniz ile sıkılaştırarak yapıştırın.
-Çatal ile hamurların üzerine delikler açın.
-İç harcınız soğuduktan sonra kalıbın içine hamurların üzerine boşaltın ve düzeltin.
-Hamurların taşan kısımlarını harcın üzerine kapatın. Daha sonra milföyleri de karşılıklı olarak harcı kapatacak şekilde düzeltin.
-Üzerine yumurta sarısını sürün.
-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kontrol ederek 40 dakika kadar pişirmeye devam edin.
-Fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin. Üzeri için yoğurt ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
0 yorum