Dinle
Börek Tarifleri, Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi, Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi 3 lezzeti bir börekte birleştiriyor. Patatesli mi pırasalı mı peynirli mi karar veremediyseniz galiba aradığınız tarif burada.

Pırasalı Peynirli Kol Böreği Tarifi böreğin her türlüsü güzel olur ama kış aylarında birde pırasayı içine ekleyerek mevsim sebzesinden bu kez börek içinde yararlanabilirsiniz 

Pırasalı Patatesli Kol Böreği Tarifi ile soğangillerden olan pırasa ile patates birbirine çok yakıştı. Daha önce denemediyseniz hiç vakit kaybetmeden gelin başlayalım tarifimize.

Pırasalı Peynirli Kol Böreği Tarifi  İçin Gereken Malzemeler

Yarım paket baklavalık böreklik yufka Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tere yağı 1 su bardağı süt, 2-3 adet yumurta 6-7 pırasa 3 adet patates Tuz 1 çay kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı Kimyon 1 kase lor peyniri 1 çorba kaşığı çörek otu

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi de sıvıyağı bir tencerede kızdırarak yıkamış olduğumuz pırasaları doğrayıp süzüp içine atıyoruz. Ve kavuruyoruz. İçine patatesleri soyarak çiğden rendeliyoruz. (Patatesleri haşlayarak da yapabilirsiniz fakat böyle çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca pırasanın tadı soğana çok benzediği için kuru soğan kullanmıyoruz.) Daha sonra tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip 1-2 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karışımın içine lor peyniri ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kabın içinde 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt ve 2 yumurtayı kırarak güzelce çırpıyoruz. Baklavalık yufkalardan 2 tanesini alıp üzerine hazırlamış olduğumuz bu karışımından sürüyoruz. Daha sonra bir ucuna soğumaya bıraktığımız lor peynirli pırasalı patatesli karışımdan koyup harcı yufkanın üzerine yayıyoruz.  Yufkayı rulo şeklinde sararak rulonun iki ucunu katlayıp kol böreği şekli veriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.  Yufkalar bitene kadar tüm yufkalara bu işlemi tekrarlayıp ve en son üzerine tereyağlı sütlü karışımdan sürerek çörek otu serpiyoruz. 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi 3 lezzeti bir börekte birleştiriyor.

Afiyet olsun.

 


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!