okunma
Etli Fajita Dürüm Tarifi

Etli fajita dürüm ile artık akşam yemeklerinizde eşsiz lezzetli sunumlar hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz ara sıcak olarak dilerseniz de yanına bir pilav veya salata ile ana yemek olarak servis edebileceğiniz etli fajita dürüm tarifini sizler de çok seveceksiniz.
Hem oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem de içi bol malzemeli dürüm hazırlamak için artık karışık tarifler ile uğraşmanıza gerek yok. Etli fajita dürüm tarifi ile dilerseniz ara öğünlerinizde atıştırmalık olarak da küçük bir lavaş ile dürüm hazırlayabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için de hem doyurucu hem de görsel olarak iştah kabartan etli fajita dürüm tarifini sizler de çok seveceksiniz.
Bu akşam farklı ne yesek diye düşünüyorsanız etli fajita dürüm tarifini hemen deneyebilirsiniz. Vaktim az diyorsanız işten geldiğinizde etli fajita dürüm tarifini deneyerek hem hızlı bir yemek hazırlayabilir hem de tadı damaklarda kalacak eşsiz bir tarif hazırlayabilirsiniz.
Sadece evinizdeki malzemeler ile hızlıca hazırlayabileceğiniz etli fajita dürüm tarifi ile mutfağınızda şefliğinizi konuşturabilirsiniz. Etli fajita dürüm tarifi için sizleri şöyle alalım.
Etli fajita dürüm tarifi için gerekli olan malzemeler
-150 gram bonfile eti
-2 adet lavaş
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-7-8 adet mantar
-çay kaşığı ucu ile kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-yarım çay kaşığı tuz
-4-5 adet marul yaprağı
Etli fajita dürüm tarifi nasıl hazırlanır?
–Etli fajita yapmak için ilk olarak tavayı ısıtın ve zeytinyağını koyarak biberleri ekleyin. Daha sonra sotelediğiniz biberlerin üzerine şerit halinde doğradığınız bonfile etlerini ilave ederek sotelemeye devam edin.
-Mantarları temizledikten sonra tavanın içerisine ekleyin ve fazla pişirmeden hızlıca karıştırarak soteleyin. Üzerine baharatı da ekleyerek pişmeye bırakabilirsiniz.
-Lavaş ekmeklerinin yumuşaması ve etlerin tadını çekmesi için tavanın üzerine koyarak biraz yumuşatabilirsiniz. Lavaşlar yumuşadıktan sonra lavaşın uç kısmına kavrulan etleri dizin. Daha sonra marul yapraklarını ve koyun. Kenarlarını da kıvırarak rulo şeklinde sarın. Sıcak servis edilmesi önerilir.
Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum