85
okunma
okunma
Et Yemekleri, Tavuklu Tirit Tarifi, Tavuklu Tirit nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Tavuklu Tirit Tarifi

TAVUKLU TİRİT
bayat ekmek 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 1 bütün tavuk göğüsü ( kuşbaşı doğranmış) 3 tane domates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 baş soğan kuru nane, kekik, pulbiberYağın yarısını tencereye boşaltın. Tavukları tencereye ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve pul biberi ekleyip, ateşten alın. Bayat ekmekleri kuşbaşı doğrayın. 200 derece fırında 10 dakika kurutun. Bu arada yağın diğer yarısını bir tencereye koyup, küçük doğranan soğanları kavurun. Domatesleri rendeleyip, ekleyin. Tuz ve kekik ekleyin. 5-10 dk. kadar pişirin. Kuruttuğunuz ekmekleri servis tabağına alın. Üzerine domatesli sosu gezdirin. Onun üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ve en sonra pişirdiğiniz tavukları koyarak servis yapın. Afiyet olsun
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum