Dinle
Pilav Tarifleri, Çin Usulü Pilav Tarifi, Çin Usulü Pilav nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Çin Usulü Pilav Tarifi

Çin Usulü Pilav Tarifi

Çin Usulü Pilav

Pilav denildiğinde her ne kadar bizim pirinç pilavına uygun tarifleri denesek de son dönemlerde özellikle en çok tercih edilen Çin usulü pilav tarifi de en çok tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Sizler de farklı kültürlere ait lezzetleri denemek isterseniz Çin usulü pilav tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Hem bol vitaminli hem de bol sebzeli Çin usulü pilav tarifi ile artık misafirleriniz için değişik ve eşsiz lezzetli pilavlar hazırlayabilirsiniz.

Görünümü ile rengarenk ve tadı ile damaklarda iz bırakacak pilav tarifini yapmak çok kolay. Sadece sirke ve Çin usulü pilav için farklı bir pirinç olan basmati pirinci tercih etmelisiniz.

Çin usulü pilav için gerekli olan malzemeler

-600 gram basmati pirinç

-150 gram mantar

-3 adet orta boy havuç

-50 gram taze zencefil

-300 gram karides

-1 su bardağı konserve bezelye içi

-3 diş sarımsak

-1 su bardağı sıvıyağ

-4 yumurta

-5 çorba kaşığı pirinç sirkesi

-200 gram taze soğan

-damak zevkinize uygun yeteri kadar tuz

Çin usulü pilav evde nasıl hazırlanır?

Çin usulü pilav hazırlamak için ilk olarak pirinci tencerenin içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmasını bekleyin. Pirinci yıkamadan yapmak bu noktada oldukça önemlidir. Daha sonra mantarları, havucu ince ince olacak şekilde doğrayın. Bezelyelerin de suyunu süzerek kullanacağız. Zencefili de dilerseniz bütün olarak aldıysanız rendeleyin. Toz olarak da tercihen kullanabilirsiniz.

Sarımsakları dilerseniz ezebilir dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Ardından geniş bir tavanın içerisine zeytinyağını koyarak önce sarımsağı ardından havucu ve mantarları içerisine atarak soteleyin. Karides ve bezelye ile birlikte zencefili de üzerine ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Başka bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine sirkeyi de ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra pişmekte olan tüm sebze karışımının içerisine koyarak karıştırarak pişirin. Daha sonra haşlanmış olan pirinçlerinizi bir kaç dakika kadar kavurduktan sonra dinlendirebilirsiniz.  Taze soğanları da küçük küçük doğrayarak kavurduğunuz pilavın üzerine ekleyin ve sebzeli karışımı da içerisine ekleyerek servis için hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!