okunma
Fırında Hamsili Pilav Tarifi

Fırında Hamsili Pilav Tarifi ve Yapılışı
Pilavı için:
2 su bardağı pirinç 1 tane orta boy soğan 4-5 dal maydanoz 1,5 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı salça tuz, karabiber, sıvıyağDışı için:
1 kg ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış hamsi mısır unuTencereye margarin yada tereyağı koyun.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Salça ilave edin. Daha sonra pirinci ekleyip, kavurun.
Tuz, karabiber, kuş üzümü ve 3 su bardağı kaynar su dökün.
Pirincin altını kısın ve pişmeye bırakın.
Pişince maydanozu ilave edip demlenmeye bırakın.
Pilav demlenirken küçük borcam tepsiyi margarinle yağlayın. hamsilerin sırtlarını mısır ununa batırın ve tepsiye sık aralıklarla dizin.
Hamsiler pişince küçülüyor ve pilav dışına çıkıyor. Bu yüzden sık aralıklarla diziyoruz.
Daha sonra demlenen pilavı hamsilerin üzerine dökülüp yine aynı şekilde üstünü de hamsilerle kapatın.
Üzerine sıvı yağ gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Benim bu ölçüm küçük yuvarlak borcama tam denk geliyor.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum