Dinle
Reçel Tarifleri, Çilek Reçeli Tarifi, Çilek Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram çilek
5 su bardağı toz şeker
1 yarım limon
1 tatlı kaşığıtereyağı

Çilek Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi
Reçel pişerken biriken köpükleri almayı ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenmesin. Eğer kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ atarsanız reçel çok az köpürür.

Çilekleri bol suyla yıkayın ve sapları kopartın. Tencereye 5 Subardağı toz şekeri ekleyin bir süre şeker erimeye dönene kadar kavurun ve. 1 bardak su ilave edin su ile biraz daha. şeker tamamen eriyene kadar karıştırın sonra çileklerimizi ilave ediyoruz ve üzerine kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başladığında yarım limon sıkarak. karıştırıyoruz ve sonra fazla köpüklenmemesi için 1 tatlı kaşığı tereyağ ileve edip karıştırmaya devam ediyoruz. köpüklerini alarak kaynatıyoruz. 15/20 dk kaynadıkta sonra köpüklerini alalrak soğumaya bırakıyoruz.


Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!