Dinle
Reçel Tarifleri, Portakal Reçeli Tarifi, Portakal Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli

4 adet kalın kabuklu portakal ( 1 kilo) 2 su bardağı su 5 su bardağı şeker yarım limon suyu

Portakalları yıkadıktan sonra rendenin ince tarafında hafifçe rendeleyin. Rendelediklerinizi çöpe atın. Bir tencerede portakalların üzerlerini örtecek kadar su ile bütün olarak, yumuşayana kadar haşlayın. Yaklaşık 15 dakika.

Portakalları tencereden alıp soğutun. Haşlama suyunu atın.

Portakalları ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz portakalları tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edin. 2 su bardağı suyuda ilave edip reçel koyulaşana kadar orta ateşte kaynatın. Yaklaşık 45 dakika.

Yarım limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp altını kapayın. ( Reçel olduğunda büyük beyaz köpükler çıkmaya başlar. Daha koyu olması için daha fazla kaynatmayın hem çok çabuk yanabilir hemde zaten reçel soğudukça koyulaşır.) Cam kavanozlara boşaltın. İlk sıcaklığı çıktıntan sonra kavanozların kapaklarını kapatın ve ters çevirin. Bu şekilde kapaklar şişiyor. Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip serin bşr yerde saklayınız. Afiyet olsun


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!