Dinle
Reçel Tarifleri, Çilek Reçeli Tarifi, Çilek Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Çilek Reçeli Tarifleri

Çilek Reçeli Tarifleri

Çilek Reçeli Tarifi reçel denildiği zaman ilk aklımıza gelen tariflerden biridir şüphesiz. Kahvaltı masalarımızı süsleyecek olan bir reçel varsa öncelikle gözümüz çilek reçelini arar.  Sevilmeyecek gibi de değildir ki…

Çilek Reçeli Tarifi büyükten küçüğe herkesin damak zevkine hitap eder. Adını duyunca daha o mis gibi çilek kokusu gelir burnumuza. Ne güzel de kokar değil mi? Mis gibi kokusu ile sabah kahvaltılarına damga vuran çilek reçeli aşamalarını harfiyen yerine getirmeniz yeterli

Çilek Reçeli Tarifi için kolları sıvama zamanı şimdi. Kahvaltı masalarınızı süsleyecek bu tarifi yapmak isteyenleri buraya alıyoruz ve yapmaya başlıyoruz.

Çilek Reçeli İçin Gereken Malzemeler

1 kilogram çilek Yarım kilogram toz şeker 1 tatlı kaşığı tere yağ yada margarin 2 yemek kaşığı limon suyu

Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Çilek Reçeli Tarifi hazırlamak için öncelikle çileklerimizi güzelce yapraklarından ayırıp temizleyip bol su ile yıkıyoruz. Yıkayıp ayıklamış olduğumuz çileklerimizi derin kapaklı bir kaba alıp üzerine şekeri döküyoruz. Kapağını kapatarak bir gece kendi suyunu salması için serin bir yerde bekletiyoruz. Suyunu salan çilekler ocağın üzerine alınarak orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatıyoruz. Oluşan köpükleri bir kaşık ile alıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak kısık ateşte kapağını kapatmadan kaynatmaya devam ediyoruz. (Tencerenin kapağını reçel kararmaması için kapatmıyoruz) Çilekler artık yumuşamaya başlayıp reçel kıvamına gelmeye başladığı zaman köpüklerin oluşumunu engellemek ve tabi ki biraz da aroma tat katmak amaçlı 1kaşık tere yağımızı ilave ederek karıştırıyoruz.  (İsteğe göre margarin veya tere yağı koymaya bilirsiniz) 5-10 dakika daha kaynadıktan sonra bu şekilde limon suyunu ekliyoruz. Son kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. İstediğimiz reçel kıvamına geldikten sonra da yıkayıp güzelce kuruladığımız temiz kavanozlarımıza sıcak iken dolduruyoruz. (Reçeliniz kaşıktan damla damla akıyorsa kıvama gelmiş demektir) Kapaklarımızı sıkıca kapatarak kavanozları ters çeviriyoruz. Soğuyana kadar bu şekilde bekletiyoruz. Reçellerimiz soğuduğu anda tüketime hazır. Uzun süre bu şekilde serin ve kuru ortamlarda muhafaza edebilirsiniz. Kışın sofranızda yerini alacak muhteşem çilek reçelimiz hazır. Herkese afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!