65
okunma
okunma
Reçel Tarifleri, Süt Reçeli Tarifi, Süt Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli
5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 silme çay kaşığı karbonatSüt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli sürekli karıştırın ki dibi tutmasın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 1 – 1,5 saat kadar pişirin. Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın. Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.
NOT: Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye pasta da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum