108
okunma
okunma
Reçel Tarifleri, Portakal Reçeli Tarifi, Portakal Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...
Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli
6 Adet Portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu) 4 Su Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Portakal Suyu Yarım Limon SuyuPortakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın.Tencerede şeker, 2 subardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayın.
Kaynak: pratikevyemekleri . com
Yorumlar
0 yorum