Dinle
Reçel Tarifleri, Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi, Karpuz Kabuğu Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi denediğiniz zaman sizin de çok beğeneceğinize inandığım tariflerden birisidir.

Karpuz Kabuğu Reçeli ile sizler de kış aylarında kahvaltılarını bu reçel ile süsleyeceksiniz. Karpuz kabuğu reçelinin bir diğer avantajı ise aslında hepimizin attığı, değerlendiremediğimiz yerin reçelin ana maddesi olmasıdır.

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi sayesinde siz de kış aylarında yaz meyvesi kokusunu hissedeceksiniz. Dilerseniz artık tarifimize geçelim.

Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

1 adet küçük boy karpuz kabuğu (beğeninize göre 2 küçük karpuz ya da orta boy karpuz kabuklarını kullanarak ölçüyü arttırabilirsiniz ancak küçük boy karpuz daha çok taze hissini veriyor) 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonatınız yoksa 2 paket kabartma tozu) Karbonatı açmak için su 4,5 su bardağı şeker (900 gr) 4 su bardağı su (800 ml) 3 adet limon tuzu 1 adet limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu (hazır limon sosu yerine doğal limon suyu kullanmanızı öneririm) 6-7 adet karanfil

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Karpuzumuzu kesim meyve olan kısmını alalım. Kabuk ve meyve arasında kalan beyaz kısım reçelimizin ana maddesi olacaktır. Kabuğunu ve meyvesini çıkarıp kalan beyaz kısmı kuşbaşı doğrama şekli ile doğrayalım ve hepsini derin bir kapta toplayalım. Karbonatımızı suda eritelim ve kabımızın içerisine dökelim. Suyu üzerine geçesiye kadar devam edelim ve karpuzları karıştıralım. Karpuz kabuklarından oluşan karışımı yaklaşık 6-7 saat kadar bekletelim ve buzdolabından çıkarıp 2-3 defa bol su ile yıkayalım. Karpuz kabuklarımızı tenceremize alalım ve tekrar üzerine geçesiye kadar suyumuzu ekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kadar kaynatalım ve daha sonra ocaktan alalım. Kabuklarımızı kenara alıp soğumaya bırakalım. Geniş bir tencereye su ve şekerimizi alalım. Ocağımızın altını yakalım ve limon kabuğu rendesi ile karanfillerimizi ekleyelim. Şeker eriyip su kaynayınca tencereyi orta ateşe alalım. Kabuklarımızın rengi şeffaf bir hal alana kadar kaynatalım. Kaynattıktan sonra limon suyu ve tuzunu ekleyelim. 20 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatalım. Reçelimiz soğuyunca kavanozlara alalım. Yemeye hazır hale geldi.

AFİYET OLSUN


Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bunlarıda görmek isteyebilirsin!

Yorumlar

https://tarifi.cevap.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 yorum

ilk yorumu yazın!